Ciclotour Passau-Viena

… O activitate planificată în programul asociației pe care am și realizat-o. Deși sunt multe comentarii pe internet despre acest traseu, o să vă împărtășim vouă, prietenilor noștri, experiența noastră legată de parcurgerea lui. De la început vreau să vă spun că acest traseu poate să fie parcurs de oricine are o bicicletă și cel puțin 10 ani. Am întâlnit de-a lungul Dunării grupuri cu membrii de la 10 ani până la seniori de peste 70 de ani. Traseul nu este unul dificil, un fals plat, mai mult într-o ușoară coborâre care trebuie bine planificat pe etape(zile), în funcție de posibilitățile fizice ale fiecăruia. Nu o să vă prezint obiectivele turistice de vizitat pe care o să le întâlniți de-a lungul traseului, în schimb o să vă dau câteva detalii despre cum ne-am planificat și desfășurat programul, poate o să vă ajute cândva…

Noi ne-am planificat traseul pe 6 zile, două cu mașina Brașov-Viena dus și întors iar patru pe bicicletă. Ideal după mine ar fi de 5-6 zile pe bicicletă, dar asta depinde de timpul fiecăruia.

Ziua 1

Am plecat din Brașov la ora 3.30 dimineața și am ajuns în Viena la 15.45. Am pierdut ceva timp la granița cu Ungaria si cu Austria dar ne-am încadrat în timp ca să prindem autobuzul de Passau care pleacă din Viena, din centru de lângă parcarea ERDBERG.

Menționez că am făcut rezervări din timp la autobuz, la Flixbus, pe net, atât pentru noi cât și pentru biciclete. Autobuzele sunt prevăzute cu suport pentru transportul a maxim 5 biciclete, de aceea trebuie făcute rezervări din timp. Autobuzul nostru a plecat la 18.35 din Viena și a ajuns în Passau la 22.10. Am vrut să luăm autobuzul de 14.30 dar nu am găsit locuri pentru bicicletă, era un singur loc disponibil, pe care l-a ocupat un prieten de-al nostru din grup. Mașinile le-am lăsat în parcarea Erdberg, care se află chiar lângă autogara de unde pleacă Flixbusul, pe 5 zile am platit 17 euro. în Passau ne-am cazat la hotelul IBB PASSAU CITY care se află la 50 metri de stația unde se coboară. Raportul calitate preț la acest hotel este unul foarte bun, cu spațiu generos pentru biciclete, preț 36 euro cazare și 8 euro mic dejun.

Ziua 2

          

După ce am vizitat orașul, la 11.30 am intrat pe traseu. Noi am mers pe malul stâng al Dunării, dar se poate merge și pe cel drept în aceleași condiții ideale. Pentru prima zi de pedalat ne-am propus o etapa de 100 km deoarece nu am găsit cazare decât în LINZ.

Trebuie să menționez că noi ne-am rezervat de acasă locurile unde să ne cazăm seara, asta findcă am fost mai precauți. Pe traseu am întâlnit destule pensiuni și campinguri unde se putea înnopta, fiind locuri disponibile, dar trebuie sa ținem cont că noi am mers în septembrie ,cam în extrasezon. Traseul l-am parcurs în 8 ore, asta incluzând și opririle pentru vizite, bere, masă, odihnă…Ne-a plouat la intrarea în Linz destul de bine și vreau să vă spun că dacă plecați într-o astfel de aventura să nu omiteți să va luați husele cauciucate pentru protecția încălțămintelor în caz de ploaie și chiar fac diferența într-o astfel de situație mai ales că în ziua următoare te vei bucura de o încălțăminte uscată iar senzația o să fie una plăcută. Este foarte important să nu aveți încălțările umede  când plecați a doua zi. Ne-am cazat la hotelul Garni Wilder Mann, unde de asemenea am fost mulțumiți de raportul calitate preț. Am plătit 36 euro/pat. După cum bine cunoașteți, Austria nu este foarte ieftină…

Ziua 3

Pentru cea de-a doua zi de biciclit, ne-am propus o etapă de 65 km, până în Grein, unde ne-am cazat la Campingul Platz.

Aici prețurile erau la nivelul hotelurilor unde ne-am cazat anterior dar condițiile au lăsat de dorit, așa că ne-am mulțumit cu faptul că proprietarul era din România.

În schimb am petrecut o seară comunicativă cu el așa că totul s-a compensat. Chiar dacă am promis ca nu dăm referințe despre obiectivele de vizitat, în această etapa este obligatoriu să treceți pe la lagărul din Mauthausen. O mărturie despre atrocitățile celui de-al doilea război mondial.

Ziua 4

Neavând asigurat micul dejun la camping, acesta l-am servit într-o cofetărie amplasată pe malul Dunării din Grein Cafe-Konditorei Schörgi, servirea s-a ridicat la nivelul produselor consumate adică excepțional, tot timpul petrecut acolo a oferit un plus de energie pe traseu, după am pornit la drum, având planificați 86 km de parcurs până în Kremps.

De asemenea obligatoriu de vizitat este mânăstirea benedictina din Melk printre cele mai frumoase și mari arhitecturi care face parte din patrimoniul UNESCO, o întâlniți pe traseu.

Drumul pana în Krems an der Donau este pitoresc, printre livezi de pomi fructiferi și culturi de viță-de vie. Cazarea în Krems a fost superbă, la un hotel denumit Alte Post Krems  într-o clădire veche de 500 ani, situat chiar în centrul orașului.

 

Ziua 5

După micul dejun elegant oferit de hotel, am pornit în cea de-a patra zi de pedalat pe o distanta de 88 km până în Viena. Traseu ușor, presărat cu multe terase pe malul Dunării, umbrit puțin de nostalgia finișului acestui frumos traseu dar cu răsplata unei experiențe ce merită trăită de către orice ciclist care vrea să cunoască adevăratele avantaje ale necesității unei infrastructuri pentru biciclete.

Ziua 6.

Vizat Viena și drumul de întoarcere către casă. Destul de lung, obositor și neplăcut la întoarcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.