Traseu Montan: Munții Călimani – Pasul Tihuța

Traseu cu grad de dificultate destul de greu cu o lungime de 184 km, cu un urcuș greu până la stația meteo Rețitiș (2021m) dar și cu coborâre de 40 km până la Vatra Dornei.

Ziua I : Toplița – Cabana Lomas – Poiana Bradul Ciont -Stația meteo Rețitiș = 36 km. Traseu greu cu urcare pe drum forestier foarte frământat și mulți bolovani. Nu se poate pedala pe toată lungimea traseului. De la Toplița parcurgem drumul național DN15 ce duce la Borsec până la Monumentul Eroilor Toplița unde din drumul principal se face stânga și se intră pe un drum forestier marcat cu cruce roșie, mai departe o să întâlniți o bifurcație de unde veți avea două posibilități de urcare și anume traseele marcate cu cruce albastră sau cruce roșie. Dacă alegeți să urmați cruce albastră o să vedeți după 1 km, Schitul Tuturor Sfinților apoi țineți tot stânga pe traseu și o să ajungeți la Cabana Lomas în continuare traseul continuă pe un drum forestier îngust și pietruit ce o să vă scoată în Poiana Bradul Ciont și tot aici drumul se va intersecta cu traseul cruce roșie. Din Poiana Bradul Ciont continuați urcarea iar la un moment dat o să întâlniți un punct de belvedere cu cariera de sulf aici veți avea posibilitatea să admirați priveliștea, nu trebuie să o ratați fiindcă este una spectaculoasă dar și o ușurare pentru faptul că din acest punct nu o să mai aveți mult de urcat doar continuați pe traseu și veți ajunge la stația meteo. Durata traseului 7-8 ore.

Durata traseului 7-8 ore.

Ziua II : Stația meteo Rețitiș – Cariera de sulf –  Gura Haitii – Vatra Dornei – Pasul Tihuța (1200 m)=100 km. Traseul începe cu o coborâre de 40 km până la Vatra Dornei, după care urmează un fals plat pana la urcușul din Pasul Tihuța. Urcarea în pas este de dificultate medie.

Ziua III : Pasul Tihuța(Pensiunea Gabița) – Bistrița = 48 km. Traseul începe cu o coborâre lungă după care urmează drum plat până în Bistrița. Durata traseului 2 ½ -3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.